Namirnice ne bi trebalo da poskupe

Bez autora
Aug 10 2010

Predsjednik Privredne komore FBiH Jago Lasić smatra da u BiH ne bi trebalo da bude većih poskupljenja životnih namirnica zbog elementarnih nepogoda koje su zadesile domaću poljoprivredu, ali da potencijalna opasnost od poskupljenja dolazi od povećanja cijene nafte, struje i gasa. Lasić je rekao da bi poskupljenje energenata izazvalo "lančanu reakciju", odnosno rast cijena svih proizvoda i usluga bez obzira na to da li je to realno i ekonomski opravdano. Realno, do većih poskupljenja ne bi trebalo da dođe, a ako se to dogodi, radi se o čistoj spekulantskoj igri.

Namirnice ne bi trebalo da poskupePredsjednik Privredne komore FBiH Jago Lasić smatra da u BiH ne bi trebalo da bude većih poskupljenja životnih namirnica zbog elementarnih nepogoda koje su zadesile domaću poljoprivredu, ali da potencijalna opasnost od poskupljenja dolazi od povećanja cijene nafte, struje i gasa.

Lasić je rekao da bi poskupljenje energenata izazvalo "lančanu reakciju", odnosno rast cijena svih proizvoda i usluga bez obzira na to da li je to realno i ekonomski opravdano, prenijeli su portali.

- Realno, do većih poskupljenja ne bi trebalo da dođe, a ako se to dogodi, radi se o čistoj spekulantskoj igri - rekao je Lasić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik